Tüp Bebek Tedavisinin belki de en önemli kısmı, başlangıç kısmıdır. Tedavi sürecinin nasıl olacağı, nasıl bir tedavinin sizi beklediği, tedavinin ilerleyen aşamalarında neler yapılacağı, bir başarısızlık durumunda yeni bir denemenin ne zaman ve nasıl uygulanacağı sizin için başlangıçta sorulması gereken sorulardır.
Konuyla alakalı diğer videolar için
Kısırlık bilindiği üzere gebeliğin oluşmaması veya yakın zamanda bebek sahibi olunsa dahi yeni bir gebeliğin gerçekleşmeme durumudur. Her 100 çiftten 15-20 kadarı bu sorunla karşılaşabilir. Bu elbette kadın odaklı olabileceği gibi erkek odaklı olarak da gerçekleşebilir. Hatta bu oranın hemen hemen birbirine denk olduğunu belirtmek gerekir. Yaşın burada çok önemli bir kriter olduğunu belirtmekte fayda vardır. Yaş kısırlık açısından belirleyici faktörlerden bir tanesidir.
Ergenlikten sonra hem kadınlar hem de erkekler doğurganlık konusunda aktif olurlar. Kısırlığın ortalama yaşının günümüzde düşmeye başladığını söyleyebiliriz. Ayrıca genel anlamda da kısırlık problemleri artmış durumdadır. Yaş kriterinin kadınlar açısından özellikle daha hassas bir nokta olduğunu belirtmek gerekir. Kadınların en verimli doğurganlık yaşı 20 ve 30 yaş arasıdır. Bu yaşlardan sonra da elbette kadınlar hamile kalabilir, ancak her yeni yaş bu olasılığı biraz daha daraltır. Kadınlar doğdukları zaman 400 bin civarında yumurta rezerviyle doğarlar. Fakat yaş ilerledikçe bu yumurtaların sayısı yavaş yavaş yok olmaya başlar. Döllenme becerisi de yaş ilerledikçe azalır. İlerleyen yaşlarda döllenme olsa dahi embriyoların sağlıklı bir vaziyette olma ihtimali bulunur. Bu tip durumlarda düşük gerçekleşebilir. Kısırlığın önemli nedenlerinden biri de yumurtanın tutunma seviyesidir. İlerleyen yaşlarda rahmin içinde döllenen yumurtanın tutma becerisi düşer. Miyom ve endometriozis gibi rahatsızlıklar da yaşla doğru orantılı olarak ön plana çıkmaktadır.
Randevu ve görüşme için formu doldurun, size ulaşalım
0322-248-9494 ciragilgokhan@gmail.com