Klasik Tüp Bebekte yumurta ve sperm hücresi karşı karşıya getirilerek sperm hücresinin yumurta hücresini döllemesi beklenir. Ancak erkek sperm hücrelerinin sayısı, hareketliliği, normal yapıdaki sperm hücre yüzdesi (morfoloji) yumurta hücresini dölleyebilecek yeterlilikte değilse, Intrasitoplazmik sperm injeksiyonu (1CS1) yani mikroenjeksiyon uygulanır.
ICSI çok güçlü mikroskoplar ve mikromanüpülatörler kullanarak yapılır; embriyolog, ince cam bir pipetin yardımı ile bir yumurtayı tutar ve spermi insan saçından yedi kez daha ince cam bir iğne ile yumurtanın içine verir.
Konuyla alakalı diğer videolar için
ICSI bir yumurta içerisine injekte edilen sadece bir sperm hücresi ile döllenmeyi sağlar. ICSI metoduyla döllenme, injekte edilen her yumurta için %70 civarındadır. Yani mikroenjeksiyon uygulama şekli farklı olan bir tüp bebek yöntemidir. Hasta takip ve izlemi klasik tüp bebekle aynıdır.
Erkek kısırlığının kalıtsal bozukluk sonucu olma riski vardır, konsültasyon ve genetik inceleme gerekli olabilir. Birçok merkezde gebelik esnasında veya gebelikten sonra genetik incelemeler istenmektedir.
Önceki tüp bebek tedavilerinde döllenme sağlanamamış çiftler,
Önceki tüp bebek denemelerinde döllenme oranı düşük olan çiftler,
TESA/TESE gibi cerrahi müdahalelerle sperm tespiti yapılması gereken hastalar,
Spermlerinde sayı, şekil, morfolojik gibi sorunlar olan kişilerde, mikroenjeksiyon yöntemine başvurulur.
Günümüzde ülkemizde de dahil olmak üzere bir çok merkez, mikroenjeksiyon yöntemini uygulamaktadır. Bunun sebebi, mikroenjeksiyon yönteminin başarı oranının oldukça fazla olmasıdır.
Randevu ve görüşme için formu doldurun, size ulaşalım
0322-248-9494 ciragilgokhan@gmail.com